Lažni video nadzor


Postoje četiri razine funkcije sustava videonadzora: odvraćanje, detekcija, prepoznavanje i identifikacija (prepoznavanje podrazumijeva da od određenog broja osoba poznatih ljudi možemo sa video zapisa pronaći počinitelja, npr. da poslovođa u maloprodaji sa zapisa prepozna jednog od svojih zaposlenika, a identifikacija osobe podrazumijeva identificiranje nepoznate osobe na temelju video zapisa).

Naravno da lažni sustavi videonadzora, tj. lažne videonadzorne kamere ne mogu odraditi ni jednu drugu funkciju osim odvraćanja počinitelja kaznenog djela. Nije puno, ali i to je već nešto, pomaže i ometa lopova ili provalnika. Prednost lažnih kamera je prije svega cijena. Današnje lažne kamere imaju vrlo realističan dizajn i teško ih je razlikovati od pravih kamera za videonadzor. Mnoge od tih kamera u sebi imaju bateriju i mogu se okretati na senzor, te u sebi imaju treptajuće crveno svjetlo koje daje realističniji izgled i dojam. Otporne su na vanjske uvjete i ima ih u svim oblicima.

Lažne kamere mogu biti montirane zasebno ili uz alarmni sustav kako bi podigle razinu sigurnosti i odvratile provalnika ili ga barem omele počinjenju kaznenog djela. 

Kontaktirajte nas u vezi lažnih kamera za videonadzor i poslat ćemo vam cjenik, karakteristike i po želji cijenu montaže!