Kontrola pristupa

Kontrola pristupa (ulaza, izlaza, prolaza) je vrsta tehničke zaštite čija je svrha zaštita od neovlaštenog ulaza u stambene i poslovne objekte ili dijelove objekta. Može biti mehanička (rampe), elektronička ili kombinirana, a što će se koristiti ovisi o ugroženosti objekta ili dijela objekta koji je potrebno zaštititi, pri čemu treba kontrolirati pristup i osoba i vozila. Složeniji sustavi kontrole pristupa dominantno se primjenjuje u poslovnim objektima - najviše u poslovnim zgradama, industrijskim objektima te javnim i državnim ustanovama.

Ključevi nisu dovoljno sigurni i mogu se kopirati te ne mogu zadovoljiti potrebne sigurnosne standardne. Kada se izgube ključevi ili bivaju ukradeni, u takvoj je situaciji s aspekta sigurnosti potrebno zamijeniti sve cilindre i zaposlenima dati nove ključeve što je velik trošak. Elektronski sustavi kontrole pristupa su značajno efikasniji i jeftiniji. Ako se izgubi kartica kontrole pristupa moguće ju je jednostavno obrisati uz minimalan trošak nove kartice za konkretnog zaposlenika.

Da bi podigli sigurnost na višu razinu, a uz to dobili i na komociji ugradite kontrolu pristupa u svoju kuću, stan ili poslovni prostor jer kontrola pristupa primjenjiva je i za manje objekte. Uđite ili napustite željeni prostor samo otiskom prsta, ne mareći za ključeve i ostalo.

Želite li da vam naši licencirani stručnjaci besplatno pomognu pri procjeni i daju optimalno rješenje za vaš objekt kontaktirajte nas na broj telefona 091/1919-091 ili e-mail risel@risel.hr.